Ruská letecká základňa na Kryme je ťažko poškodená, ukazujú to aj družicové zábery

NETKY.SK • 11 August 2022, 08:51 • 2 min
Ruská letecká základňa na Kryme je ťažko poškodená, ukazujú to aj družicové zábery

SIMFEROPOL – Družicové zábery zachytávajú po explóziách zo začiatku týždňa rozsiahle škody a niekoľko zničených ruských bojových lietadiel na leteckej základni Saky na Krymskom polostrove, ktorý Rusko anektovalo od Ukrajiny v roku 2014.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom vo štvrtok portál britskej stanice BBC. Na ruskom vojenskom letisku Saky pri Novofedorivke na západe Krymu došlo v utorok 9. augusta k sérii výbuchov, pri ktorých zomrel jeden človek.

 

      

Ukrajina sa neprihlásila k zodpovednosti za ne, ale tieto nové dôkazy naznačujú, že mohlo ísť o cielený útok. Satelitné zábery americkej spoločnosti Planet Labs zachytávajú veľké oblasti spálenej zeme, ktorá ostala po požiaroch, ktoré vypukli.

 

Hlavné vzletové a pristávacie dráhy na ruskej vojenskej základni na Kryme sa zdajú neporušené, ale podľa záberov je poškodených a zničených aspoň osem lietadiel a jasne vidieť aj niekoľko kráterov. Väčšina kráterov je v tej časti leteckej základne, kde boli lietadlá zaparkované pod holým nebom – ďaleko od krytých hangárov.

 

Možno vás zaujme: Bidenovcom začína dovolenka v Južnej Karolíne na luxusnom ostrove



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies