Podnikatelia v cestovnom ruchu a gastre sa dočkajú finančnej injekcie. Vláda na ich pomoc vyčlenila ďalších 120 miliónov eur

NETKY.SK • 7 Apríl 2021, 12:43 • 2 min
Podnikatelia v cestovnom ruchu a gastre sa dočkajú finančnej injekcie. Vláda na ich pomoc vyčlenila ďalších 120 miliónov eur

BRATISLAVA - Domáci cestovný ruch a gastrosektor dostanú v rámci pomoci od štátu o 120 miliónov eur navyše. Rozhodla o tom v stredu vláda, ktorá schválila návrh ministra dopravy Andreja Doležala.

slovakia

left justify in out

Podľa neho bolo nutné pomoc cestovnému ruchu navýšiť, lebo doteraz schválená suma vo výške 100 miliónov eur nepostačila na kompenzáciu obrovského zníženia tržieb subjektov, ktoré pôsobia v cestovnom ruchu.

 

Ako upozornil minister Doležal, keď pripravovali schému pomoci ešte minulý rok v lete, nikto nepočítal s tým, že pandémia koronavírusu potrvá až tak dlho. Ministerstvo dopravy vďaka zvýšeniu pomoci spustí ďalšiu etapu schémy minimálnej pomoci do 200 tisíc eur.

 

Nová schéma platí za oprávnené obdobie od januára do mája 2021. Mesiace november a december minulého roka pokryje rezort zdrojmi z pôvodnej schémy pomoci.

Podľa ministra dopravy prepad tržieb v cestovnom ruchu bol obrovský a preto 100 miliónov eur sa vyčerpá už za kalendárny rok 2020. Aby sa dalo pomôcť subjektom z cestovného ruchu, ktoré nemohli fungovať ani v roku 2021, bolo treba výšku pomoci navýšiť.

 

Peniaze sú však potrebné aj na pomoc pre väčšie firmy, aby mohli čerpať pomoc vo výške nad 200-tisíc eur v rámci pripravovanej veľkej schémy pomoci. Tú však ešte musí podľa ministra Doležala schváliť Brusel.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona