Nemci zrejme nebudú môcť cestovať počas Veľkej noci. Kedy sa vrátia k normálnemu životu?

NETKY.SK • 6 Marec 2021, 14:35 • 2 min
Nemci zrejme nebudú môcť cestovať počas Veľkej noci. Kedy sa vrátia k normálnemu životu?

BERLÍN - Nemci strávia sviatky doma! Koncom mája by sa pomaly mohli začať vracať k normálnemu životu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Riaditeľ úradu nemeckej kancelárky Helge Braun je „veľmi skeptický" v súvislosti cestovania počas veľkonočných sviatkov. Nastávajúca Veľkú noc počas prvého aprílového víkendu teda Nemci zrejme strávia doma.

 

img

 

Braun však očakáva, že situácia sa zmení do konca mája. „Voľnejšie môžeme hovoriť o cestovaní a rekreácii po Turiciach," povedal pre médiá nemeckého vydavateľstva Funke v rozhovore, ktorý zverejnili v sobotu. 

Dodal, že Nemecko by sa mohlo vrátiť k normálnemu životu v lete. Podmienkou je však to, že výrobcovia vakcín dodržia svoje sľuby v oblasti dodávok a neobjavia sa nové mutácie koronavírusu, ktoré by „spochybnili celkový úspech vakcinácie".

 

img

V Nemecku je už prvou dávkou vakcíny zaočkovaných 5,7 percenta obyvateľov a 2,8 percenta dostalo aj druhú dávku. Pokles počtu nových prípadov nákazy v krajine sa aktuálne  zastavil v kvôli novému variantu vírusu.

Súvisiaci článok: Nemecko predĺžilo lockdown do 28. marca, ale uvoľňuje ďalšie obmedzenia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies