V Trnave sa dá dnes nakupovať bez peňazí

NETKY.SK • 6 Júl 2014, 15:56 • 2 min
V Trnave sa dá dnes nakupovať bez peňazí

TRNAVA - Bez jediného eura v peňaženke môžu dnes nakupovať Trnavčania v Zóne bez peňazí, ktorá vznikla v záhrade centra voľného času Kalokagatia.

slovakia

left justify in out

V ponuke je zachovalé letné oblečenie, školské potreby, kuchynské potreby, knihy a ďalšie drobnosti. Veci darovali ľudia, ktorí ich už nepotrebujú, no niekomu môžu ešte poslúžiť alebo urobiť radosť.


„Možno niekto objaví knihu, ku ktorej sa už dlho nevedel dostať. A možno na zónu príde rodina, ktorá má doma prváčika a nájde si tu napríklad peračník a školskú tašku,“ povedala Lenka Juríková z organizačného tímu. Veci, ktoré si nenájdu nového majiteľa, organizátori rozdajú domovom sociálnych služieb, rodinám v núdzi, deťom bez domova či charitatívnym organizáciám.


Súčasťou Zóny bez peňazí je piknik na lúke s výmenou jedla. Ktokoľvek sa môže pochváliť svojim koláčom, nátierkou, domácim chlebíkom alebo inou domácou špecialitou. Organizátori pripravili aj súťaž o najlepší koláč, tvorivé dielne pre deti, cvičenie jogy a ďalšie aktivity, všetko v súlade s filozofiou podujatia bezplatne. Podujatie spestria vystúpenia hudobných skupín Dynamo Team a Abraka Dub.
Zónu bez peňazí pripravili dobrovoľníci s podporou mesta Trnava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies