V Trnave pribudnú dve rýchlonabíjačky pre elektromobily

NETKY.SK • 28 Jún 2017, 10:49 • 2 min
V Trnave pribudnú dve rýchlonabíjačky pre elektromobily

TRNAVA – Západoslovenská energetika postaví v Trnave najmenej dve rýchlonabíjacie stanice pre elektromobily. Investor ich bude aj prevádzkovať, pričom niekoľko mesiacov umožní nabíjanie batérii zadarmo. Mestské zastupiteľstvo v Trnave súhlasilo s prenájmom pozemkov pre rýchlonabíjačky na parkoviskách na Kollárovej a Rybníkovej ulici.

slovakia

left justify in out

Rýchlonabíjacie stanice umožnia nabiť batériu elektromobilu v priebehu 20 – 40 minút. Zariadenia v Trnave budú súčasťou medzinárodného projektu FAST – E, v rámci ktorého bude nainštalovaných 29 štandardných nabíjacích staníc, z toho 14 na Slovensku a 15 v Českej republike. V Nemecku a Belgicku, partnerských krajinách projektu, pribudne až 278 rýchlonabíjačiek.

Trnava sa hlási k podpore elektromobilov. Mestské zastupiteľstvo ešte v marci schválilo výrazné zvýhodnenie majiteľov takýchto ekologických vozidiel pri parkovaní v centre. S eko- parkovacou kartou môžu elektromobily parkovať len za desať eur za rok. Bežná cena ročnej parkovacej karty do zóny A, čo je centrum mesta, je 400 eur.

 

Radnica má v pláne v tomto roku kúpiť dve vozidlá na elektrický pohon, ktoré by používali úradníci na presuny v meste. Chce na ne využiť dotáciu od štátu päťtisíc eur na každý elektromobil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies