V tomto roku získalo osvedčenie od MH desať projektov

NETKY.SK • 11 Október 2016, 15:06 • 2 min
V tomto roku získalo osvedčenie od MH desať projektov

BRATISLAVA - V tomto roku ešte neprejavil žiadny investor oficiálny záujem o výstavbu nového energetického zdroja na Slovensku. Ministerstvo hospodárstva SR (MH) počas deviatich mesiacov tohto roka nevydalo ani jedno osvedčenie o súlade investičného zámeru s dlhodobou koncepciou energetickej politiky pre výstavbu nového energetického zdroja.

slovakia

left justify in out

Bez spomínaného osvedčenia nemôže investor začať s výstavbou energetického zdroja či infraštruktúry. Celkovo vydal rezort hospodárstva do konca septembra desať osvedčení. Projekty sa týkajú rekonštrukcií starých zdrojov či výstavby energetickej infraštruktúry.


Najviac osvedčení získala spoločnosť Eustream. Tá chce prestavať hraničnú preberaciu stanicu Ruská a vybudovať prepoj vysokotlakových plynovodov z existujúcej kompresorovej stanice Veľké Kapušany na existujúci vysokotlakový plynovod. Taktiež plánuje upraviť kapušanskú kompresorovú stanicu v súvislosti s projektom výstavby nového slovensko-poľského plynovodu. Slovenský prepravca zemného plynu už získal ministerské osvedčenie aj na samotný projekt slovensko-poľského plynovodu.


Spoločnosť Zvolenská teplárenská získala osvedčenie na rekonštrukciu systému sústavy tepelných a energetických zariadení a prechod súčasnej parnej siete na horúcovodnú vrátane nových odovzdávacích staníc tepla. Výmenu kogeneračných jednotiek plánuje vo svojom energetickom zdroji spoločnosť Teplo GGE. Západoslovenská energetika chce rekonštruovať 110 kilovoltové vedenia od Jablonice po Smolenice. Spoločnosť Engas získala osvedčenie na výstavbu podzemného zásobníka plynu s objemom necelých 700 miliónov metrov kubických v katastrálnom území obce Golianovo. Firma NPL services dostala povolenie od ministerstva na výstavbu distribučných rozvodov v katastrálnom území mesta Senec.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies