V tomto roku vstúpilo na maďarské územie 391-tisíc ilegálnych migrantov

NETKY.SK • 16 December 2015, 15:25 • 2 min
V tomto roku vstúpilo na maďarské územie 391-tisíc ilegálnych migrantov

BUDAPEŠŤ - Maďarské hranice prekročilo v tomto roku do dnešného dňa 391.000 ilegálnych migrantov, informoval dnes na tlačovej konferencii v Budapešti minister riadiaci úrad vlády János Lázár.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI minister zdôraznil, že vybudovanie hraničných zábran na maďarsko-srbskej zelenej hranici bolo úspešné. Ako dodal, zábrany na maďarsko-chorvátskej hranici sa po ich postavení migranti ani len nepokúšali prekonať.

 

Lázár podotkol, že voči Maďarsku začala Európska komisia dve disciplinárne konania v otázke migrácie. "Maďarsko v oboch témach zodpovie v stanovenej lehote do 24. decembra všetky otázky Bruselu," povedal.

 

EK začala 10. decembra konanie proti Maďarsku v oblasti azylovej politiky. Exekutíva EÚ oznámila Budapešti, že začne konanie pre porušenie práva týkajúce sa nedávno prijatej maďarskej azylovej legislatívy. EK zistila, že príslušná maďarská právna úprava je čiastočne v rozpore s právnymi predpismi EÚ, najmä so smernicou o azylovom konaní a so smernicou o práve na tlmočenie a preklad v trestnom konaní.

 

Brusel preskúmal legislatívne zmeny, ktoré maďarský parlament schválil v júli a septembri tohto roka, a zaslal maďarskej vláde list zdôrazňujúci predbežné obavy súvisiace s touto agendou. Komisia tvrdí, že aj po dôkladnej analýze odpovede maďarských orgánov ešte stále existuje viacero nejasností, a maďarskú stranu upozornila na neplnenie právnych predpisov. Maďarsko má dva mesiace na zaslanie odpovede komisii, v opačnom prípade mu hrozí podanie žaloby na Súdny dvor EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies