V tíme Slovenska to vrie! Ján Kozák odstúpil a proti Švédom už nebude na lavičke

NETKY.SK • 14 Október 2018, 20:52 • 2 min
V tíme Slovenska to vrie! Ján Kozák odstúpil a proti Švédom už nebude na lavičke

BRATISLAVA - Ján Kozák st. odstúpil z pozície hlavného kouča slovenskej futbalovej reprezentácie. Dôvodom je údajne interná nepohoda národného tímu. Mužstvo v utorňajšom medzištátnom prípravnom stretnutí v Štokholme proti domácemu Švédsku dočasne povedie Kozákov doterajší asistent Štefan Tarkovič. Informácie potvrdil v nedeľu večer Slovenský futbalový zväz (SFZ) na svojom oficiálnom webe.

slovakia

left justify in out

"S trénerom Jánom Kozákom sme sa na jeho žiadosť k dnešnému dňu (14. októbra 2018) dohodli na ukončení vzájomnej spolupráce. Ján Kozák bol v čase svojho nástupe v roku 2013 v neľahkej situácii a so slovenskou futbalovou reprezentáciou odviedol výbornú prácu. Vytvoril mužstvo, ktoré dosiahlo rad vynikajúcich výsledkov zapísaných do histórie nášho futbalu. Trénerovi Kozákovi sa chcem poďakovať za päť a polročnú prácu pri národnom mužstve a v prospech slovenského futbalu. Nakoľko ide o nečakané rozhodnutie, vzniknutou situáciou sa budeme zaoberať až po návrate zo Švédska. V prípravnom zápase v Štokholme, ktorý slovenskí futbalisti odohrajú v utorok 16. októbra, povedie mužstvo asistent Štefan Tarkovič," cituje prezidenta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) web futbalsfz.sk.

"Dôvodom k náhlemu rozhodnutiu údajne mali byť problémy vo vnútri mužstva," píše sa na webe idnes.cz deň po prehre Slovenska proti Česku 1:2 v zápase 1. skupiny B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019.

Šesťdesiatštyriročný Kozák sa stal trénerom národného tímu SR 2. júla 2013, debut pri A-mužstve zažil o mesiac neskôr 14. augusta 2013 v prípravnom zápase v Bukurešti proti Rumunsku (1:1). Pre kouča Jána Kozáka bol duel s Čechmi 54. na lavičke A-tímu SR. Už 31. mája 2018 v spomenutom prípravnom stretnutí v Trnave proti Holandsku (1:1) sa stal prvým trénerom v histórii slovenského futbalu, ktorý pokoril hranicu 50 zápasov.

 

Kozák má vysoko pozitívnu bilanciu 29 víťazstiev, 10 remíz a 15 prehier, skóre je priaznivé 80:48. V počte víťazstiev (29) je najúspešnejším trénerom slovenskej reprezentácie v ére novodobej samostatnosti, Jozef Jankech má 18 víťazstiev, Vladimír Weiss st. 16.

Ján Kozák bol najdlhšie pôsobiacim trénerom v slovenskom národnom tíme. V júni 2017 počas rozbehnutej kvalifikácie o postup na MS 2018 predĺžil zmluvu so SFZ do konca kvalifikačného cyklu o postup na ME 2020. Pod jeho vedením v národnom tíme nastúpilo dovedna 32 futbalistov. Rodák z Matejoviec nad Hornádom priviedol reprezentáciu prvýkrát v histórii Slovenska na záverečný turnaj majstrovstiev Európy 2016 vo Francúzsku.

 

Jeho zverenci postupne prehrali s Walesom 1:2, zdolali Rusko 2:1, remizovali s Anglickom 0:0 a v osemfinále podľahli Nemecku 0:3. V kvalifikácii na majstrovstvá sveta 2018 slovenským futbalistom len tesne utiekol postup do baráže, keď v tabuľke mužstiev na druhých priečkach skončili na 9. mieste, do baráže postúpilo osem tímov.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies