V Texase zomrel vojak, ktorý sa vrátil zo západnej Afriky

NETKY.SK • 14 Január 2015, 08:48 • 2 min
V Texase zomrel vojak, ktorý sa vrátil zo západnej Afriky

DALLAS - Príslušníka amerických ozbrojených síl, ktorý sa nedávno vrátil zo západnej Afriky a mal sledovať vlastný zdravotný stav, či sa u neho nezačínajú neprejavovať príznaky horúčky ebola, našli v utorok mŕtveho neďaleko vojenskej základne Fort Hood v štáte Texas. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"V tejto chvíli nevieme o ničom, čo by nasvedčovalo nákaze vírusom eboly, ale aj tak práve prebiehajú laboratórne testy, aby sme mali istotu, že nedošlo k ohrozeniu verejnosti," uvádza sa vo vyhlásení predstaviteľov základne Fort Hood.

 

Vojak, ktorého meno americké ozbrojené sily nezverejnili, bol vo Fort Hoode na mimoriadnej dovolenke a o svojom zdravotnom stave bol povinný dvakrát podať hlásenie zdravotnej službe na základni. Jeho telo sa našlo mimo základne v meste Killeen.

 

Epidémia eboly si v západnej Afrike doposiaľ vyžiadala už 8235 životov z celkovo 20.747 známych prípadov. K väčšine prípadov nákazy a úmrtí došlo v troch západoafrických štátoch - Guinei, Libérii a Sierre Leone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies