V tatranskom prostredí sa zišlo 350 chemikov zo Slovenska a Česka

NETKY.SK • 12 September 2017, 09:13 • 2 min
V tatranskom prostredí sa zišlo 350 chemikov zo Slovenska a Česka

VYSOKÉ TATRY - Takmer 350 účastníkov sa zišlo v Starom Smokovci vo Vysokých Tatrách na 69. zjazde českých a slovenských chemických spoločností.

slovakia

left justify in out

Plenárnu prednášku dnes prednesie predseda SAV Pavol Šajgalík na tému Keramika na báze nitridu kremičitého – úžasná mnohorakosť jej použitia. "Rokovanie zjazdu bude ďalej pokračovať v desiatich sekciách, celkove bude prednesených 135 prednášok a prezentovaných 140 vývesiek," uviedol Stanislav Ščepán z referátu pre komunikáciu a médiá Slovenskej akadémie vied (SAV).

 

Zhruba 45 percent zúčastnených chemikov je mladších ako 35 rokov. "Aj z toho vidieť, že slovenskí a českí chemici kladú veľký dôraz na výchovu mladej generácie a svojich nástupcov," podotkol Ščepán. Hlavným organizátorom zjazdu je Slovenská chemická spoločnosť, spoluorganizátorom je Česká spoločnosť chemická. Záštitu nad podujatím prebral prezident SR Andrej Kiska.

 

História chemických zjazdov sa začala písať v roku 1880 v Prahe. V posledných rokoch sa stretnutia chemikov striedavo konajú v Česku a na Slovensku pod záštitou chemických spoločností.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies