V Tanzánii začali pochovávať obete z prevráteného trajektu

NETKY.SK • 23 September 2018, 15:01 • 2 min
V Tanzánii začali pochovávať obete z prevráteného trajektu

Nairobi - V Tanzánii v nedeľu začali pochovávať obete nehody trajektu, ktorý sa prevrátil vo štvrtok na Viktóriinom jazere. O život pritom prišlo najmenej 224 ľudí. Niektoré obete pochovávajú hromadne do spoločných hrobov, telá iných si prevzali a odviezli príbuzní.

slovakia

left justify in out

Záchranári v sobotu v prevrátenej lodi našli jedného preživšieho. Ide o palubného inžiniera, ktorý sa v čase lodného nešťastia zavrel v strojovni lode. Muža okamžite previezli do nemocnice. Správy o jeho stave nie sú stále k dispozícii.

 

Náčelník generálneho štábu tanzánijskej armády Venance Mabeyo v rozhovore pre médiá uviedol, že ďalších preživších sa sotva podarí nájsť. Dodal, že pátranie po telách sa skončilo a úrady teraz budú pracovať na identifikácií tiel obetí.

 

K nešťastiu došlo vo štvrtok popoludní medzi ostrovmi Ukara a Ukerewe na Viktóriinom jazere, údajne iba niekoľko metrov od dokov na ostrove Ukerewe. Trajekt MV Nyerere viezol i náklad.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela halmova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies