V stredu môže pršať dážď so snehom

NETKY.SK • 16 Január 2013, 07:45 • 2 min
V stredu môže pršať dážď so snehom

V stredu môže pršať dážď so snehom - Zaujímavosti Počasie u nás ovplyvňuje tlaková níž. Dnes bude zamračené, na východe hrozí dážď so snehom.

slovakia

left justify in out

imgPočasie u nás ovplyvňuje tlaková níž. Dnes bude zamračené, na východe hrozí dážď so snehom. Teploty sa budú pohybovať v rozmedzí -1 až 4 stupňov Celzia.

Na západnom Slovensku sa bude prevažne mračiť. Najnižšie ranné teploty dosiahnu 1 až -2 a najvyššie denné 1 až 4 stupne Celzia. 

Na strednom Slovensku bude obloha prevažne zamračená. Najnižšie ranné teploty ukážu na teplomeri 0 až -5 a najvyššie denné -1 až 3 stupne Celzia. 

Na východnom Slovensku bude prevažne zamračené a môže aj sneženie. Najnižšie ranné teploty dosiahnu0 až -4 a najvyššie denné -1 až 3 stupne Celzia. 

Počasie na horách
Vo výške 1000 m prevažne zamračené, sneženie, najnižšia ranná teplota -4 a najvyššia denná -1 stupeň Celzia.
Vo výške 1500 m prevažne zamračené, sneženie, najnižšia ranná teplota -7 a najvyššia denná -2 stupne Celzia.
Vo výške 2000 m prevažne zamračené, sneženie, najnižšia ranná teplota -10 a najvyššia denná -6 stupňov Celzia.



Východ Slovenska dnes potrápi dážď, hladina Hornádu sa zvýšila

Dážď s úhrnom zrážok 30 až 40 mm za 24 hodín dnes potrápi východné Slovensko. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal kvôli dažďu výstrahu prvého stupňa, ktorá platí pre Košický, Prešovský a časť Banskobystrického kraja do 19.00 h.

"Tento úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu," upozorňuje SHMÚ. Kvôli zrážkam aj topiacemu sa snehu je zvýšená tiež hladina rieky Hornád, na ktorú meteorológovia vydali prvý stupeň výstrahy.

Takmer na celom Slovensku okrem severných častí by si mali vodiči dnes predpoludním dávať pozor aj na poľadovicu. Vydaný je prvý stupeň výstrahy, ktorý platí od dnešného rána do 11.00 h.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies