Cestou do Ruska neporušuje Andrej Danko žiadne smernice Európskej únie

NETKY.SK • 7 Máj 2019, 14:39 • 2 min
Cestou do Ruska neporušuje Andrej Danko žiadne smernice Európskej únie

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZV EZ) SR Miroslav Lajčák sa vyjadril na adresu predsedu Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR) Andreja Danka, a jeho oficiálnu cestu do Ruskej federácie.

slovakia

left justify in out

Minister MZV EZ Miroslav Lajčák sa tak vyjadril v suvislosti s plánovanou návštevou nášho predsedu NRSR, ktorý bude v Rusku rokovať s predsedom Štátnej dumy Viačeslavom Volodinom, a okrem iného sa zúčastní aj vojenskej prehliadky.  

 

"Ja môžem povedať len to, že nás pán predseda NR SR informoval o tejto ceste, o tomto svojom úmysle, a neporušuje tým žiadnu smernicu ani pozíciu EÚ," povedal Lajčák pred utorkovým rokovaním vlády. 

 

img

 

Minister nepovedal, či by na Dankovom mieste pozvanie prijal. "Nebudem odpovedať na hypotetické otázky," reagoval.

 

S Volodinom, ktorý je na sankčných zoznamoch EÚ, bude Danko rokovať počas zajtrajšieho dňa. Témou rokovaní bude podľa Dankovho hovorcu Tomáša Kostelníka medziparlamentná spolupráca a pripravovaná podnikateľská misia. Tej by sa mala podľa predbežných plánov zúčastniť zhruba desiatka slovenských podnikateľov, ktorých šéf parlamentu plánuje vziať na rokovanie s ruským ministerstvom financií a následne do vytypovanej priemyselnej oblasti koncom júna.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona