Dočasná šéfka generálnej prokuratúry Viera Kováčiková sa vzdala funkcie námestníčky aj prokurátorky

NETKY.SK • 19 December 2020, 14:09 • 2 min
Dočasná šéfka generálnej prokuratúry Viera Kováčiková sa vzdala funkcie námestníčky aj prokurátorky

BRATISLAVA - Prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková sa vzdala funkcie prvej námestníčky generálneho prokurátora a funkcie prokurátorky.

slovakia

left justify in out

 

Kováčiková viedla generálnu prokuratúru od augusta tohto roku, keďže bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár vzhľadom na koniec funkčného obdobia odišiel z funkcie.

 

Už koncom novembra avizovala, že sa chce vzdať funkcie námestníčky aj prokurátorky. Pre spravodajský portál televízie Joj noviny.sk uviedla, že ide o jej osobné rozhodnutie. Dodala, že dôvodom sú aj útoky na jej osobu.


„Je to osobné rozhodnutie. V podstate to súvisí aj s tým vyvodením trestnoprávnej zodpovednosti pokiaľ ide moje konanie, keď som si po pozitívnom teste išla do práce vybaviť nevyhnutné veci,” povedala Kováčiková. Podotkla však, že do práce ísť musela.

 

Čítajte tiež: AKTUALIZOVANÉ Prezidentka vymenovala Maroša Žilinku za nového generálneho prokurátora, ten klamstvá či lobing odmietol

 

 

img

 


Prvá námestníčka bola začiatkom novembra v práci po pozitívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19. Účelom bolo odovzdanie agendy.

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky vtedy stanovisku uviedla, že Kováčiková nemala žiadne príznaky ochorenia.

 

Po absolvovaní antigénového testu, ktorý bol pozitívny, prvá námestníčka vzhľadom na to, že vedela, že pôjde do karantény, bezodkladne oznámila výsledok testovania v kancelárii GP SR za účelom odovzdania agendy, pričom do tejto kancelárie nevstúpila.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies