V štáte Illinois bolo uzavreté prvé homosexuálne manželstvo

NETKY.SK • 28 November 2013, 09:59 • 2 min
V štáte Illinois bolo uzavreté prvé homosexuálne manželstvo

CHICAGO - Dve ženy z amerického Chicaga sa stali prvým párom, ktorý sa zosobášil na základe nového zákona o manželstve osôb rovnakého pohlavia v štáte Illinois. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Patricia Ewertová a Vernita Grayová sa vzali na neverejnom obrade v stredu, iba niekoľko dní po tom, čo sudca súhlasil s urýchlením ich svadby kvôli smrteľnej chorobe Grayovej. Illinois sa stal v USA 16. štátom, ktorý tento mesiac legalizoval manželstvá homosexuálov. Zákon však štátu uvádza, že manželstvá sa nemôžu začať uzatvárať do 1. júna 2014.

Obe ženy, ktoré majú okolo 65 rokov, podali minulý týždeň žalobu na federálnom súde, v ktorej žiadali o urýchlené povolenie na sobáš kvôli rakovine Grayovej. Tá v lete podstúpila operáciu, pri ktorej jej odstránili nádor na mozgu.

Sudca rozhodol o udelení povolenia v pondelok 25. novembra a predstavitelia okresu Cook County v štáte Illinois doklad osobne doručili. Ženy boli zasnúbené od roku 2009 a dúfali, že sa zosobášia práve v Illinois.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies