V SR pôsobí približne 2000 firiem s rakúskou účasťou

NETKY.SK • 6 Jún 2012, 07:19 • 2 min
V SR pôsobí približne 2000 firiem s rakúskou účasťou

V SR pôsobí približne 2000 firiem s rakúskou účasťou - Slovensko Na Slovensku pôsobí v súčasnosti podľa slov prezidenta SR Ivana Gašparoviča približne 2000, najmä malých a stredných podnikov s rakúskou účasťou a ich počet každoročne narastá asi o 100. Pri

slovakia

left justify in out

img

Na Slovensku pôsobí v súčasnosti podľa slov prezidenta SR Ivana Gašparoviča približne 2000, najmä malých a stredných podnikov s rakúskou účasťou a ich počet každoročne narastá asi o 100.
      "Prial by som si, aby takýmto impozantným tempom rástol aj počet slovenských podnikov v Rakúsku. Rakúsko je po Nemecku na Slovensku najväčším investorom. Medzi rakúskymi investormi sa však nachádzajú aj veľké spoločnosti s rozhodujúcim postavením v slovenskom sektore bankovníctva a poisťovníctva," uviedol dnes Gašparovič v príhovore na otvorení slovensko-rakúskeho ekonomického fóra organizovaného Slovenskou obchodnou a priemyselnou komorou v Bratislave. 
      Technologická vyspelosť rakúskych podnikov podľa Gašparoviča predstavuje obrovský potenciál pre ďalšie investície v SR. "Pre mňa vyznieva povzbudzujúco, že napriek zložitému vývoju v dôsledku krízy sa v ostatných rokoch darilo udržať pozitívnu dynamiku obchodných vzťahov medzi Slovenskom a Rakúskom. V období rokov 2010/2011 sme zaznamenali medziročný nárast slovenského vývozu do Rakúska o 121 % a dovozu z Rakúska o 140 %," poznamenal. 
      Obchodná výmena medzi oboma krajinami tak podľa slovenského prezidenta dosiahla v minulom roku hodnotu približne 5,2 miliardy eur. "Objem obchodnej výmeny počas posledných troch rokov rástol a mám informácie, že by mal ďalej narastať," dodal.
      Spolkový prezident Rakúskej republiky Heinz Fischer vyjadril vo svojom príhovore obdiv nad vyhliadkami rastu hrubého domáceho produktu (HDP) Slovenska, ktorý má byť najvyšší v rámci krajín eurozóny. Na druhej strane pripomenul, že Rakúsko má vôbec najnižšiu nezamestnanosť v EÚ a druhú najnižšiu nezamestnanosť mladých ľudí spomedzi všetkých členských štátov EÚ.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies