V Somálsku zomrelo za 90 dní 29.000 detí mladších ako päť rokov

NETKY.SK • 5 August 2011, 09:45 • 2 min
V Somálsku zomrelo za 90 dní 29.000 detí mladších ako päť rokov

V Somálsku zomrelo za 90 dní 29.000 detí mladších ako päť rokov

slovakia

left justify in out

img

Vyše 29.000 detí mladších ako päť rokov zahynulo v južnom Somálsku za uplynulých 90 dní v dôsledku sucha a hladomoru, vyplynulo z odhadov americkej vlády. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.
      Ide o prvé presné číslo obetí hladu, ktoré bolo zverejnené v súvislosti s krízou v Africkom rohu. OSN už predtým uviedla, že v dôsledku najhoršieho sucha za posledných 60 rokov zomreli v Somálsku tisíce ľudí.
      Podľa OSN je v Somálsku podvyživených 640.000 detí. Zo štatistiky vyplýva, že počet úmrtí malých detí pravdepodobne ešte narastie.
      Nancy Lindborgová z americkej vládnej humanitárnej organizácie v stredu vo Washingtone informovala kongresový výbor o situácii a počte detských obetí v južnom Somálsku.
      OSN v stredu vyhlásila tri ďalšie regióny Somálska za oblasti hladomoru, čím sa ich počet zvýšil na päť. Zhruba zo 7,5 milióna obyvateľov potrebuje okamžitú pomoc pre záchranu života 3,2 milióna Somálčanov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies