V snímke austrálskeho herca Simona Bakera sa predstaví Elizabeth Debicki

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 17:59 • 2 min
V snímke austrálskeho herca Simona Bakera sa predstaví Elizabeth Debicki

BRATISLAVA - V pripravovanej snímke austrálskeho herca Simona Bakera, ktorý sa preslávil najmä ako Patrick Jane v televíznom seriáli Mentalista (2005 - 2015), si zahrá 25-ročná rodáčka z Paríža Elizabeth Debicki. Film vznikne podľa knižnej predlohy austrálskeho spisovateľa Tima Wintona s názvom Breath (2008).

slovakia

left justify in out

 

Dej príbehu, ktorý sa odohráva v sedemdesiatych rokoch minulého storočia v austrálskej prímorskej oblasti, zachytáva tínedžerov Pikeleta a Loonieho, ktorých si zahrajú nováčikovia Samson Coulter a Ben Spence. Tí uzavrú čudné priateľstvo so záhadným starším dobrodruhom Sandom, ktorého stvárni samotný Baker. Herečka Elizabeth Debicki, známa z filmov Veľký Gatsby (2013) či Everest (2015), sa predstaví v úlohe dobrodruhovej americkej manželky Evy.


V novinke budú účinkovať aj Richard Roxburgh a Rachel Blake, ktorí stvárnia rodičov hlavných postáv, pána a pani Pikeovcov. Nakrúcanie Bakerovho režisérskeho debutu sa začne v austrálskom mestečku Denmark. Na scenári sa okrem samotného herca podieľal aj autor novely Tim Winton, ďalej Peter Duncan a Gerard Lee. O produkciu sa postarajú Mark Johnson, Jamie Hilton a Baker.


Simon Baker je známy najmä vďaka účinkovaniu v seriáli Mentalista. Za stvárnenie nezávislého konzultanta pre CBI Patricka Jana si vyslúžil nomináciu na Primetime Emmy a Zlatý Glóbus. Predstavil sa tiež v seriáloch Ten, kto ťa chráni (2001- 2004) či Smith (2006 - 2007). Známy je aj vďaka snímkam Červená planéta (2000), Kruh 2 (2005), Krajina mŕtvych (2005), Diabol nosí Pradu (2006) alebo Margin Call (2011). Od roku 1998 je ženatý s austrálskou herečkou Rebeccou Rigg, s ktorou má tri deti.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies