V silovom trojboji pridali Slováci ďalšie 3 tituly majstra sveta

NETKY.SK • 25 Október 2019, 15:50 • 2 min
V silovom trojboji pridali Slováci ďalšie 3 tituly majstra sveta

CHICAGO - Na Majstrovstvách sveta v silovom trojboji federácie WUAP získali slovenskí reprezentanti 3 zlaté medaile a doplnili tak zbierku našej výpravy na 19 cenných kovov.

slovakia

left justify in out

Reprezentačný výber federácie AWPC – Slovakia získal cez víkend 3 cenné kovy, všetky znamenali zisk titulu Majster sveta. Konečný rezultát tento veľmi úspešnej výpravy do USA je tak zisk 19 cenných kovov, z toho je 14 zlatých medailí a 5 strieborných. 

 

V silovom trojboji sa predstavil v kategórii juniorov do 100 kg Juraj Bokroš, ktorý sa musel vysporiadať nielen s pooperačným stavom, keď musel zhruba mesiac pred šampionátom podstúpiť operačný zákrok v oblasti chrbta, ale aj so zranením práve tejto oblasti v prvej disciplíne, ktorou bol drep. Juraj nakoniec vytúženú medailu na Slovensko doviezol aj keď s výkonom, s ktorým spokojný byť nemohol. 

 

V kategórii Masters (pretekári starší ako 40 rokov) Slovensko reprezentoval František Albert a Norika Szombatová. Obaja sa predstavili v divízii RAW. František Albert výkonom 280 kg v trojboji aj Norika Szombatová výkonom 187,5 kg v trojboji si z Chicaga priviezli taktiež tituly majstra sveta federácie WUAP. 

 

Úspech slovenskej výpravy podčiarklo aj konštatovanie účastníkov šampionátu na adresu našich medzinárodných rozhodcov. Rudolf Siska, Matúš Albert a Petra Viceníková boli na pozíciách medzinárodných rozhodcov hodnotení vysoko pozitívne.

 

Záver pobytu si Slovenská výprava opäť spestrila návštevou najatraktívnejších miest Chicaga.

 

Postaviť sa v presklenej vyhliadke na 103 poschodí mrakodrapu Willis Tower, vo výške 412 metrov nad zemou, ktorý je najvyššou budovou západnej pologule si nenechal ujsť takmer nikto z výpravy a nemohol tam chýbať ani člen nášho redakčného štábu.

 

Nezostáva nič iné len pogratulovať všetkým medailistom a poďakovať sa z úspešnú reprezentáciu Slovenska.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies