Neďaleko Tripolisu sa pravdepodobne potopil gumený čln so 130 migrantmi. Záchranári našli pozostatky iba desiatich z nich

NETKY.SK • 23 Apríl 2021, 14:24 • 2 min
Neďaleko Tripolisu sa pravdepodobne potopil gumený čln so 130 migrantmi. Záchranári našli pozostatky iba desiatich z nich

KÁHIRA - Viac ako 100 migrantov snažiacich sa dostať do Európy s najväčšou pravdepodobnosťou zahynulo neďaleko líbyjského pobrežia Stredozemného mora.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom nezávislé záchranné tímy. Spoločnosť SOS Mediterranée, ktorá prevádzkuje záchranné plavidlo Ocean Viking, vo štvrtok večer uviedla, že blízko líbyjskej metropoly Tripolis spozorovala vrak gumového člna, v ktorom sa plavilo asi 130 osôb.

 

img


Pomocné plavidlo nenašlo žiadnych preživších, no v blízkosti vraku bolo vo vode najmenej desať tiel. „Zlomilo nám to srdcia. Myslíme na vyhasnuté životy ľudí a ich rodiny, ktoré sa už nikdy nedozvedia, čo sa stalo s ich blízkymi,“ uviedla spoločnosť vo vyhlásení.

Líbya, ktorá sa po povstaní v roku 2011, ktoré zvrhlo tamojšieho diktátora Muammara Kaddáfího, dostala do chaosu, sa stala hlavným východiskovým bodom pre migrantov a utečencov z Afriky a Blízkeho východu smerujúcich do Európy.

 

img

Na nebezpečnú cestu po mori sa však väčšina z nich vydáva na zle vybavených a nebezpečných gumených člnoch. Za ostatné roky sa do Talianska dostali státisíce migrantov, ktorí to zvládli sami alebo ich zachránili.

 

Tisícky ľudí sa však aj utopili. V tomto roku dosiaľ na mori prišlo o život viac ako 350 ľudí, bez započítania obetí najnovšieho stroskotania.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies