V silnom prúde rieky Dunajec uviazli dve ženy

NETKY.SK • 17 August 2013, 13:30 • 2 min
V silnom prúde rieky Dunajec uviazli dve ženy

PIENINY - Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) v Červenom Kláštore dnes pomáhali dvom ženám, ktoré uviazli v silnom prúde rieky Dunajec v Pieninskom národnom parku.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovalo Operačné stredisko HZS. Záchranári si ženy v rieke všimli pri obhliadke terénu, tie volali o pomoc. Počas splavu sa im prevrátil gumený čln a odplával. Náhodný okoloidúci sa im snažil pomôcť, no cez prudký tok rieky ich nedokázal previesť. Záchranári vytiahli 14 a 37-ročné ženy pomocou lana na breh. Následne však museli pomôcť aj mužovi. Záchranná akcia nebola jednoduchá, pretože okolo prechádzali plte a loďky, ktoré ohrozovalo natiahnuté lano. Ženy boli po dlhom státí vo vode podchladené, záchranári ich odviezli na ošetrovňu Horskej záchrannej služby v Lesnici, kam si pre ne prišla rodina.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies