Ruská flotila je vyzbrojená systémami, ktoré spôsobujú u nepriateľa halucinácie

NETKY.SK • 15 Február 2019, 14:40 • 2 min
Ruská flotila je vyzbrojená systémami, ktoré spôsobujú u nepriateľa halucinácie

MOSKVA - Ruské námorníctvo začalo dostávať stanice vizuálneho a optického rušenia 5P-42 Filin, oznámil holding Roselectronika (patrí do Rostechnika).

slovakia

left justify in out

Systémy inštalované na fregatách Admirál flotily Sovietskeho zväzu Gorshkov a Admirál flotily Kasatonov, v súčasnosti prebieha posledné testovanie v továrni.

 

Taktiež bude zariadenie inštalované na dvoch fregatách projektu 22350, ktoré sú teraz postavené na Severnej lodenici, informovali RIA Noviny.

 

 

Stanica Filin v noci a za súmraku potláča vizuálne optické a optické elektronické pozorovacie kanály, ako aj zbrane blízkeho boja, používané proti povrchovým lodiam. Systém spôsobuje reverzibilné očné poruchy.

 

Počas testov bolo nahlásené, že pri používaní ručných zbraní strelcom "cieľ nie je viditeľný", ak je stanica vo vzdialenosti 2000 metrov. Súčasne 20 % účastníkov testov "zaznamenalo halucinogénny účinok – pred očami sa vznášalo svetlo". Ďalších 45 % "sa sťažovalo na závrat, nevoľnosť, príznaky dezorientácie".

 

 

Spoločnosť informuje, že systém dokážu účinne potlačiť zariadenia na nočné videnie, infračervené laserové diaľkomery, navádzacie systémy pre riadené strely proti tanku vo vzdialenosti do 5 km.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona