V Senici bývalý Ružomberčan Mukendi

NETKY.SK • 20 Október 2014, 11:11 • 2 min
V Senici bývalý Ružomberčan Mukendi

SENICA - Futbalista z Demokratickej republiky Kongo Mulumba Calvin Mukendi sa vrátil do najvyššej slovenskej súťaže.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný útočník v nej absolvoval obnovenú premiéru počas víkendu v drese FK Senica v stretnutí 14. kola Fortuna ligy na pôde MŠK Žilina (1:1). V sobotňajšom šlágri nastúpil v základnej zostave, za hostí odohral necelú hodinu a potom ho v 57. min nahradil Lukáš Opiela.

 

Mukendi sa za Senicu predstavil už v stredu v šestnásťfinálovom 4. kola Slovnaft Cupu 2014/2015, keď sa pri senickom víťazstve na ihrisku MFK Nová Baňa (2:0) objavil na trávniku v 74. min namiesto Tomáša Kóňu. 

Mulumba Mukendi pôsobil na Slovensku aj v sezóne 2012/2013, keď hrával za MFK Ružomberok a so 6 gólmi bol 12. najlepším kanonierom súťaže. Minulý rok v lete prestúpil do ruského prvoligového klubu Volga Nižnij Novgorod, keď v júni počas prípravy napriek dvojročnej zmluve s opciou na jeden rok nedovolene opustil ružomberské mužstvo. Kluby sa však potom v júli dohodli na transfere urasteného zakončovateľa. Bývalý mládežnícky reprezentant DR Kongo pred pôsobením na Slovensku hrával v Juhoafrickej republike za FC Kapské Mesto či Durban Stars. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies