V Šariši sa Kiska chce rozprávať s ľuďmi o ich problémoch

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 12:12 • 2 min
V Šariši sa Kiska chce rozprávať s ľuďmi o ich problémoch

BARDEJOV – Prezident Andrej Kiska sa chce na Šariši a sčasti aj na Zemplíne stretávať s ľuďmi, rozprávať sa s nimi o problémoch tohto regiónu a hľadať riešenia, ako im pomôcť zlepšiť život.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v Bardejove na začiatku svojho trojdňového pracovného výjazdu v Prešovskom kraji. Chce sa viac dozvedieť, čo ľudí na tomto území Slovenska trápi a čo ich teší. Bardejov označil za mesto, ktoré má jedno z najkrajších námestí na Slovensku. Navštívil ho už viackrát a zakaždým mal úžasný pocit, keď stál na tomto námestí. Podľa prezidenta žije tu množstvo schopných, šikovných a pracovitých ľudí, ale najväčším problémom je vysoká nezamestnanosť.

 

Na bardejovskej radnici sa prezident Kiska stretol s predsedom Prešovského samosprávneho kraja Petrom Chudíkom a primátorom Bardejova Borisom Hanuščakom. Po rokovaní prezident uviedol, že základným problémom tohto regiónu je nedostatok pracovných príležitostí, čo sa prejavuje odchodom mladých ľudí do väčších miest i zahraničia. Týka sa to vo významnej miere aj Bardejova, mesto sa vyľudňuje a ostávajú v ňom bývať iba starší ľudia.

 

Kiska sa počas pracovného výjazdu chce stretnúť s úspešnými podnikateľmi, ktorým sa v tomto regióne darí. Zaujíma ho, na čom bol ich úspech založený. Chce sa s nimi aj so zástupcami samospráv rozprávať o čerpaní eurofondov.

 

“Bol by som rád, aby sme po týchto troch dňoch prišli s vnútorným presvedčením, čo všetko máme spraviť – čo môže spraviť prezident, čo môže spraviť vláda, parlament, samospráva pre to, aby sa tu, v takej peknej časti Slovenska, skutočne žilo lepšie,” povedal prezident.

 

Kiska z radnice išiel navštíviť bezbariérovú Spojenú školu Juraja Henischa v Bardejove, kde študujú aj žiaci s telesným postihnutím a zaujímal sa o písomné maturitné skúšky. Popoludní zavíta do spoločnosti Obuv špeciál, ktorá nadväzuje na obuvnícku tradíciu v meste. V Sveržove sa stretne so starostami obcí združených v spoločnej úradovni pre 80 obcí tohto regiónu. Návštevu Bardejova zavŕši diskusiou s občanmi, ktorú organizuje OZ Kandeláber v spolupráci s bardejovskou radnicou.

 

Vo štvrtok má prezident Kiska pracovné stretnutia s primátormi okresných miest Svidník a Stropkov. Hlava štátu má namierené aj do svidníckej spoločnosti Boper, ktorá sa zaoberá kamiónovou dopravou a navštívi spoločnosť Malý gazda, ktorá sa vlani stala víťazom svetovej súťaže o najlepšiu etiketu. V Stropkove sa stretne s vedením spoločnosti Tesla a pozrie si výrobné priestory fabriky.

 

V piatok ráno bude prezident rokovať s primátorkou Prešova Andreou Turčanovou a na Prešovskej univerzite bude diskutovať so študentmi. Popoludní sa presunie do Popradu, kde sa zúčastní na panelovej diskusii konferencie Učíme pre život, ktorú pripravuje nezisková organizácia Indície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies