V Salvadore sa prerátali: Slúbili stromy za každý gól

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 13:53 • 2 min
V Salvadore sa prerátali: Slúbili stromy za každý gól

RIO DE JANEIRO - Najviac gólov na futbalových MS v Brazílii padá v meste Salvador de Bahia na štadióne Fonte Nova.

slovakia

left justify in out

Pikantné na tomto fakte je, že ešte pred šampionátom tamojšia vláda oznámila, že za každý gól v meste vysadí 1111 stromov. Momentálne sa tak musia postarať o výsadbu 27.775 stromov, pričom sa na miestnom novom štadióne odohrá ešte jeden štvrťfinálový súboj Holandsko - Kostarika.
     

Už po zápasoch v skupinách sa však pre veľký počet gólov miestna vláda dostala do prekérnej situácie, keďže jej na tento ambiciózny plán začali chýbať finančné prostriedky. Začala preto urgentne zháňať sponzorov.
     

V utorňajšom osemfinále medzi Belgickom a USA padli v Salvadore ďalšie tri góly, keď "červení diabli" vyhrali 2:1 po predĺžení. Pritom ich mohlo byť oveľa viac, keďže Belgičania na bránu skvele chytajúceho Tima Howarda vyslali spolu 22 striel a mali množstvo čistých gólových šancí.
     

Doteraz tak padlo v aréne Fonte Nova 24 gólov, ale organizátori tento počet ešte navŕšili o zásah Francúza Karima Benzemu sekundu po odpískaní konca duelu so Švajčiarskom. Strelci sa zaskveli v súbojoch Holandsko - Španielsko 5:1, Nemecko - Portugalsko 4:0, Francúzsko - Švajčiarsko 5:2, Bosna a Hercegovina - Irán 3:1 a Belgicko - USA 2:1 pp.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies