V Rusku zaznamenali predaj falošných Bitcoinov

NETKY.SK • 8 Október 2017, 20:00 • 2 min
V Rusku zaznamenali predaj falošných Bitcoinov

MOSKVA – Popularita Bitcoinu naďalej rastie a spoznáva ju čoraz viac ľudí. Bohužiaľ, nie všetci z nich majú čisté úmysly, o čom sa presvedčilo niekoľko obetí v ruskom meste Obninsk, ktorých podviedli rómsky podvodníci.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Mesto Obninsk sa nachádza približne 120 kilometrov juhozápadne od Moskvy a práve tu zaznamenali podvod s kryptomenou Bitcoin. Prefíkaní podvodníci rómskeho pôvodu využili nevedomosť svojich obetí a predali im horúcu novinku – fyzické Bitcoiny. Pred miestnym obchodným domom presviedčali okoloidúcich, že ide o fyzickú formu digitálnej meny Bitcoin.

 

img

 

Skvelý obchod

Na celý podvod sa prišlo až vtedy, keď istá obyvateľka Obninsku na sociálnej sieti upozornila ľudí na to, čo sa deje pred miestnym obchodným domom. "Seriózne vyzerajúci Rómovia predávajú Bitcoiny pred obchodným domom na Aksenovej ulici. Môj manžel kúpil dva Bitcoiny za 1000 rubľov a keď prišiel domov, tak sa ukázalo že sú falošné a nie je možné ich predať."

 

Zdá sa, že popularita Bitcoinu sa už dostáva aj do vzdialených miest na svete, bohužiaľ samotné chápanie digitálnej meny je stále nedostatočné. Keďže 1000 rubľov je približne 15 eur, tak každý jednotlivec, ktorý niečo o Bitcoine vie, by takýto podvod okamžite odhalil. Pravidlo, že ak je ponuka príliš výhodná na to, aby bola pravdivá, sa opäť potvrdilo. Bohužiaľ, stále sa nájdu ľudia, ktorí sa bez relevantných znalostí pustia do takéhoto „výhodného“ obchodu.

 

img

 

Peniaze zarábajú ďalšie peniaze

Rómski podvodníci presvedčili muža, že cena Bitcoinu stúpa a nevyzerá to tak, že by mal jej rast spomaliť. Do tejto chvíle ešte hovorili pravdu, avšak potom už nasledovali iba lži. Povedali mu, že svojou investíciou 1.000 rubľov si môže zarobiť ďalších niekoľko tisíc.

Falošné mince obsahovali rozpoznateľné logo Bitcoin, ktoré je vylisované na pozadí obvodovej dosky. Podvodníkom sa podarilo muža presvedčiť, že oproti digitálnej forme sú oveľa lacnejšie práve preto, že sú fyzické a je to novinka.

 

img

 

Dávajte si pozor kde nakupujete digitálne peniaze, keďže takýchto pokútnych podvodníkov pred obchodnými centrami odhalíte oveľa ľahšie ako sofistikované internetové stránky, ktoré vás môžu oklamať oveľa jednoduchšie. Zvoľte si radšej renomované burzy alebo obchodné platformy, ktoré využívajú tisíce ľudí. Príliš výhodné ponuky bez akýchkoľvek háčikov totiž v dnešnom svete už nenájdete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies