V Rusku uznali za najbezpečnejší výrobok vodku

NETKY.SK • 5 Jún 2020, 16:33 • 2 min
V Rusku uznali za najbezpečnejší výrobok vodku

MOSKVA - V Rusku odborníci organizácie Roskačestvo vykonali desiatky testov a štúdií kvality potravín a nápojov. V dôsledku toho určili bezpečné a nebezpečné výrobky z hľadiska ich kvality.

slovakia

left justify in out

Stanovenie kvality potravín 

Roskačestvo rozdelilo potraviny a nápoje do kategórií. V každej kategórii odborníci určili počet výrobkov s nízkou kvalitou a vysokou kvalitou. Na základe týchto údajov zostavili zoznam bezpečných výrobkov, teda takých, ktoré majú vysoké hodnotenie kvality. Výrobky s nízkou kvalitou sú na zozname nebezpečných potravín a nápojov.

 

img

 

Najbezpečnejšie výrobky

Za najbezpečnejšie výrobky uznali vodku, rastlinný olej, jedlú soľ, jahodový jogurt a pohánkovú kašu.

 

Najnebezpečnejšie výrobky

Do nebezpečných produktov zaradili aj bravčové špízy, koňak a glazúrované tvarohové tyčinky. Odborníci tiež upozornili na nízku kvalitu tvarohu a masla, v týchto výrobkoch sa často nachádzali antibiotiká a baktérie E. coli.

 

img

 

V súčasnosti odborníci otestovali 5845 výrobkov zo 141 kategórií

Roskačestvo skúma kvalitu tovarov, ktoré sa predávajú v ruských obchodoch. Odborníci vykonávajú testy s cieľom zistiť či výrobky obsahujú škodlivé látky alebo baktérie. Podľa výsledkov testov každý výrobok získava hodnotenie kvality od 0 do 5 bodov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona