Zdravotní klauni vyčarujú úsmev aj počas Vianoc

NETKY.SK • 21 December 2021, 13:55 • 2 min
Zdravotní klauni vyčarujú úsmev aj počas Vianoc

BRATISLAVA - Profesionálni zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors budú rozveseľovať pacientov v nemocniciach aj počas Vianoc. Ako TASR za združenie informovala Martina Dobšinská Novomestská, od utorka do piatka 31. decembra majú v pláne 65 vystúpení.

slovakia

left justify in out

„Sme radi, že môžeme byť spolu s pacientmi, rodičmi a personálom, aby sme im v tomto období pomohli narušiť ich každodenný stereotyp. Pre deti je dôležité, aby aspoň na chvíľu zabudli, že sú v nemocnici a prišli na iné myšlienky. Napríklad aj na to, že všetko zlé raz skončí – či už je to bolesť, smútok, strach, odlúčenie od rodiny, ale aj pandémia. Práve v tom je sila humoru, ktorý v sebe nesie radosť i nádej,“ uviedol umelecký riaditeľ združenia Pavel Mihaľák.

 

img

 

Okrem hlavného programu a návštev na detských oddeleniach budú klauni tiež odprevádzať na operácie deti, prípadne ich môžu pacienti stretnúť v čakárňach odborných lekárov. V Košiciach a Banskej Bystrici svojím humorom skrátia pacientom a ich rodičom čas pri čakaní na triážach pred nemocnicou.

 

Seniorské zariadenia v súčasnosti klauni nenavštevujú, ponúkajú však možnosť Klaunskej návštevy online. Túto formu interaktívneho videohovoru s dvomi zdravotnými klaunmi spustil Červený nos v prvej vlne pandémie a počas nepriaznivej situácie ju využívajú najmä seniori v zariadeniach a ťažko choré deti v paliatívnej alebo v dlhodobej intenzívnej domácej starostlivosti. Profesionálni zdravotní klauni z Červeného nosa sú okrem iného vyškolení aj v oblasti hygienických pravidiel v zdravotníctve. Sú plne zaočkovaní a pravidelne testovaní.

 

Možno vás zaujme: Vrátia sa deti po sviatkoch do škôl?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies