V Rusku objavili pašerácky úkryt s kosťami mamuta a časťami vzácnych živočíchov

NETKY.SK • 17 December 2013, 09:32 • 2 min
V Rusku objavili pašerácky úkryt s kosťami mamuta a časťami vzácnych živočíchov

BLAGOVEČENSK - Ilegálny úkryt s kosťami mamuta sibírskeho, časťami vzácnych živočíchov a minerálmi objavili na ruskom Ďalekom východe. Tajná služba predpokladá, že náklad bol pripravený na prevoz do Číny.

slovakia

left justify in out

Korisť zahŕňala okrem mamutích kostí aj 3000 kožušín z norky, kuny a medvedíka čistotného, medvedie laby a medvedí žlčník, rosničky zelené, jelenie parožie a nefrit, uviedla Federálna bezpečnostná služba (FSB). Dodala, že úkryt objavili v pohraničnom meste Blagoveščensk. Leží na brehu Amuru, na druhej strane rieky sa nachádza čínske mesto Chej-che.

Agentúra RIA Novosti konštatovala, že pašovanie pozdĺž takmer 4000 kilometrov dlhej rusko-čínskej hranice poháňa silný čínsky dopyt po častiach tiel vzácnych ďalekovýchodných živočíchov. V Číne z nich pripravujú tradičné liečivá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies