V Rusku možno zavedú prohibíciu

NETKY.SK • 5 Október 2012, 11:44 • 2 min
V Rusku možno zavedú prohibíciu

V Rusku možno zavedú prohibíciu - Politika Poslanci ruskej Štátnej dumy prišli s iniciatívou stiahnuť alkohol a tabakové výrobky z regálov supermarketov, bežných obchodov a pouličných stánkov a predávať ich výlučne v špecializovaných obchodoch. Cieľom náv

slovakia

left justify in out

img

Poslanci ruskej Štátnej dumy prišli s iniciatívou stiahnuť alkohol a tabakové výrobky z regálov supermarketov, bežných obchodov a pouličných stánkov a predávať ich výlučne v špecializovaných obchodoch. 

Cieľom návrhu je obmedziť dostupnosť oboch komodít, v prvom rade pre deti a neplnoletých. Poslanec Jaroslav Nilov v mene predkladateľov návrhu upresnil, že v špecializovaných obchodoch bude kontrola predaja tabaku a alkoholu dôslednejšia.

V súčasnosti sa alkohol v Rusku predáva len vo vyhradených hodinách dňa. Predaj tabaku a tabakových výrobkov je časovo neobmedzený. Nilov uviedol, že ak návrh zákona prejde schvaľovacím procesom, pre špecializované obchody bude nevýhodné pracovať v noci kvôli tržbe za niekoľko škatuliek cigariet.

Ako dnes informoval denník Rossijskaja gazeta, od januára budúceho roku bude predaj alkoholu zakázaný vo všetkých verejných dopravných prostriedkoch, na zastávkach MHD, trhoviskách, železničných staniciach, letiskách a ďalších verejných miestach. Ministerstvo zdravotníctva pripravilo aj návrh na obmedzenie predaja cigariet a ich vystavenia na stojanoch v obchodoch.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies