V rozprávke Řachanda sa po prvý raz herecky stretli otec a syn Polívkovci

NETKY.SK • 27 Február 2016, 18:38 • 2 min
V rozprávke Řachanda sa po prvý raz herecky stretli otec a syn Polívkovci

BRATISLAVA - Do českých i slovenských kín tento týždeň vstúpil nový rozprávkový príbeh Řachanda s podtitulom čo dáš, to dostaneš. Rozprávku o rozmaznanej princeznej a dvoch nie práve najpoctivejších kamarátoch nakrútila režisérka Marta Ferencová podľa scenára Daniela Miňovského.

slovakia

left justify in out

Ako avizujú tvorcovia filmu, Řachanda je príbeh plný akcie, napätia, humoru, kúziel aj ponaučení a nechýba v ňom, samozrejme, ani láska. "Rozprávkam podľa mňa v poslednej dobe chýba určitá milosť a komediálnosť, takže sme chceli natočiť niečo, čo by sa vracalo k odkazu rozprávok ako Bol raz jeden kráľ a podobne," priblížil genézu rozprávky scenárista a producent Daniel Miňovský. "Zároveň sme však chceli zaujať súčasné deti, ktoré milujú Harryho Pottera a Pána prsteňov, a tak aj u nás v lese žijú zvláštne bytosti."

 

Trojica rozprávkových hrdinov - princezná (Denisa Pfauserová) a dvaja kamaráti, ktorí sa neživia vždy úplne poctivo (Vladimír Polívka, Aleš Bílík) sa skutočne ocitnú v čarovnom Čiernom lese, kde sa od zázračných bytostí naučia to, čo ich nedokázali naučiť ľudia - že tak, ako sa správame k ostatným, tak sa správajú aj oni k nám. Alebo že "čo dáš, to dostaneš".

 

Natáčalo sa v lesoch Královohradeckého kraja, v Děteniciach a na hrade Kost. Počas nakrúcania sa po prvý raz herecky stretli otec a syn Polívkovci. "Je to vtipne napísaná rozprávka, aj keď moja postava je záporná. Ale som rád, že sa tam s Vláďou o seba aspoň tak 'otrieme'. Pri filmovej práci sme sa pred kamerou ešte nestretli," povedal Bolek Polívka, ktorý hrá vyslanca Theofila. Kráľa a kráľovnú stvárnili Jan Hrušínský a Martina Bezoušková, veliteľom vojska je Petr Čtvrtníček a nočného strážnika si zahral Oldřich Kaiser. Úlohy lesných nýmf - dryád si vyskúšali Anna Stropnická, Šárka Vaculíková a Michaela Zemánková. "V maskérni sme každý deň strávili štyri hodiny, preskakovali sme po kmeňoch stromov, strieľali z luku... Bolo to zaujímavé," spomínajú na nakrúcanie tri najvýraznejšie dryády.

 

V ďalších postavách sa divákom predstavia Vilma Cibulková, David Novotný, Martin Pechlát, Denisa Pfauserová, Jaromír Nosek, Tomáš Havlínek, Ester Kočičková a iní. Niektorým postavám svoje hlasy požičali herci ako Jiří Lábus, Petr Rychlý alebo Ondřej Sokol.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies