V rámci oficiálnej návštevy USA zavíta brazílsky prezident aj do ústredia CIA

NETKY.SK • 18 Marec 2019, 22:19 • 2 min
V rámci oficiálnej návštevy USA zavíta brazílsky prezident aj do ústredia CIA

WASHINGTON - Brazílsky prezident Jair Bolsonaro vycestoval do USA, aby počas dnešného dňa mohol navštíviť ústredie americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) v Langley. Tlačové agentúry prišli so správou, že tento krok brazílskeho prezidenta je veľmi nezvyčajný, pretože túto cestu nemal naplánovanú vo svojom oficiálnom, vopred zverejnenom programe.

slovakia

left justify in out

Na jednej strane poradcovia prezidenta hovoria o súkromnej návšteve ústredia CIA, no jeho syn, zhodou okolností kongresman Eduardo Bolsonaro zverejnil túto cestu na sociálnej sieti Twitter.

 

"Práve idem s prezidentom a ministrami do CIA, jednej z najrešpektovanejších tajných služieb na svete. Bude to skvelá príležitosť na diskusiu o medzinárodných záležitostiach v (našom) regióne s expertmi a technikmi najvyššej úrovne," napísal Bolsonarov syn na sociálnej sieti.

 

img

 

Prezident Bolsonaro pricestoval v nedeľu do Washingtonu, kde sa má stretnúť so svojím americkým náprotivkom Donaldom Trumpom so zámerom stmeliť rozvíjajúcu sa konzervatívno-populistickú alianciu, ktorá je sčasti zameraná aj na zvýšenie nátlaku na Venezuelu. Krajne pravicový líder pricestoval do Spojených štátov so šiestimi ministrami, medzi ktorými je šéf brazílskej diplomacie Ernesto Araújo, minister hospodárstva Paulo Guedes a minister spravodlivosti Sérgio Moro.

 

img

 

"Ide o prvý prípad za dlhý čas, kedy prezident Brazílie prichádza do Washingtonu ako sympatizant USA," vyhlásil Bolsonaro po prílete. Zároveň je to pre tohto nového prezidenta Brazílie prvá oficiálna návšteva inej krajiny. Bolsonaro, ktorý sa vo Washingtone stretne aj so šéfom Organizácie amerických štátov (OAŠ), sa má domov vrátiť počas zajtrajšieho dňa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies