V rámci Európskeho týždňa mobility sa nasldeujúce dni budeme po hlavnom meste môcť presúvať autobusmi MHD zadarmo

NETKY.SK • 17 September 2018, 11:24 • 2 min
V rámci Európskeho týždňa mobility sa nasldeujúce dni budeme po hlavnom meste môcť presúvať autobusmi MHD zadarmo

Včera odštartoval Európsky týždeň mobility, vďaka ktorému sa v autobusoch MHD v Bratislave stačí preukázať platným vodičským preukazom.

slovakia

left justify in out

Tohoročný Európsky týždeň mobility pripadol na dni 16. – 22. 9. 2018. Ide o kampaň, ktorá je zameraná na podporu alternatívnej dopravy, čím sa redukuje negatívny dopad veľkého množstva automobilov na životné prostredie, ale aj na život v mestách, ktoré denne čelia dopravným kolapsom.

 

Do akcie sú zapojené takmer všetky linky bratislavskej MHD, v rámci ktorej stačí, ak sa pasažieri preukážu platným vodičským preukazom vydaným v niektorom zo štátov EÚ. Týmto pádom nie sú povinní zakúpiť si cestovný lístok a jazdu majú zadarmo.

 

Na regionálnych linkách Železničnej spoločnosti Slovensko a autobusového dopravcu Slovak Lines budú platiť ceny s 50-percentnou zľavou zo základného cestovného, pričom nebude potrebné preukazovať sa vodičským preukazom.

 

Aj spoločnosť RegioJet ponúkne jazdy zadarmo, a to na trase Komárno – Bratislava počas soboty 22. 9.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies