Čoraz viac škôl na Slovensku víta elektronické testovanie svojich žiakov

NETKY.SK • 10 Jún 2019, 10:15 • 2 min
Čoraz viac škôl na Slovensku víta elektronické testovanie svojich žiakov

BRATISLAVA - Elektronické testovanie, ktoré prišlo na Slovensko vďaka návrhu z dielne Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) už štvrtý rok pravidelne využíva základné a stredné školy na školské preverovanie vedomostí žiakov počas májových dní. V porovnaní s minulým rokom, sa teraz zapojilo do takejto formy preskúšania o vyše 40 % škôl viac. Informoval o tom odbor komunikácie a protokolu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

slovakia

left justify in out

Po úspešnej realizácii E-Maturity a E-Testovania 9 v marci a apríli tohto roka NÚCEM opäť pripravil elektronické testy z vybraných predmetov, ktoré školy využili na hodnotenie úrovne vedomostí svojich žiakov na konci školského roka.

 

img

 

"Základné a stredné školy mali možnosť na vyučovacích hodinách využívať elektronické testy v rámci systému e-Test na overovanie vedomostí svojich žiakov v období od 6. do 31. mája. K dispozícii bolo 12 druhov testov pre základné a stredné školy vrátane e-testov z cudzích jazykov," uviedol rezort školstva.

 

"Oproti minulému roku ide o výrazne vyššie zapojenie škôl do systému e-Test. Myslím, že je to ďalší ukazovateľ prirodzeného a efektívneho využívania počítačov na vyučovacích hodinách," uviedla riaditeľka NÚCEM-u Romana Kanovská.

 

img

 

Pre žiakov 4. ročníka základných škôl s vyučovacím jazykom slovenským boli pripravené testy z matematiky a zo slovenského jazyka a literatúry. Každý z nich absolvovalo vyše 7000 žiakov. V školách s vyučovacím jazykom maďarským bol tento test obohatený o zvukovú nahrávku na overovanie kompetencie počúvania s porozumením.

 

img

 

Žiaci 7. a 8. ročníka základných škôl sa mohli otestovať z matematiky, nemeckého jazyka úrovne A2 a čitateľskej gramotnosti. Na stredných školách bol najväčší záujem o testy zo slovenského jazyka a literatúry a z anglického jazyka úrovne B1, v oboch prípadoch sa otestovalo viac ako 2500 žiakov. Zhruba 1000 riešilo e-test z matematiky. Školám, ktoré sa zapojili do elektronických testovaní, NÚCEM zašle prostredníctvom systému e-Test reporty s vyhodnotením školských testov a výsledkami ich žiakov do 18. júna.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies