V Rakúsku zamenili novorodencov: Žena to zistila po 25 rokoch!

NETKY.SK • 14 Január 2016, 06:38 • 2 min
V Rakúsku zamenili novorodencov: Žena to zistila po 25 rokoch!

GRAZ/VIEDEŇ - Po neuveriteľných 25 rokoch prišli v rakúskom Grazi na zámenu novorodencov v miestnej Krajinskej nemocnici. Tamojšia 25-ročná žena sa iba vďaka darcovstvu krvi dozvedela, že jej domnelá matka nie je v skutočnosti jej biologickým rodičom. Následný test DNA to potvrdil.

slovakia

left justify in out

K prípadu, ktorým sa zaoberá vedenie spomínaného nemocničného zariadenia, došlo podľa informácií denníka Kleine Zeitung v období od 15. októbra do 20. novembra 1990. Ako informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na prevádzkového riaditeľa grazskej nemocnice Gebharda Falzbergera, prípad ohlásili ešte v apríli 2015 miestnej prokuratúre, keďže k zámene mohlo dôjsť aj mimo kliniku. Vyšetrovanie prípadu však v decembri 2015 pozastavili z "dôkazových príčin".

 

 

Hovorca prokuratúry Hansjörg Bacher sa vyjadril, že z hľadiska trestného práva je prípad uzavretý, konkrétne jednoznačne premlčaný. Poškodení však aj pri predpokladanej absencii zámeru majú možnosť využiť občianskoprávne konanie.

 

Krajinská nemocnica v Grazi má záujem na objasnení tohto prípadu a ponúka preto všetkým ženám, ktoré sa narodili v jej pôrodnici v období od 15. októbra do 20. novembra 1990, ako aj ich matkám bezplatné vykonanie testov DNA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies