V príjmoch vedie Premier League, v ziskovosti bundesliga

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 11:25 • 2 min
V príjmoch vedie Premier League, v ziskovosti bundesliga

LONDÝN - Finanční analytici predpovedajú klubom najvyššej anglickej futbalovej súťaže v nasledujúcej sezóne takmer 25-percentný rast príjmov.

slovakia

left justify in out

Podľa spoločnosti Deloitte bude Premier League profitovať najmä z troch zmlúv o právach na televízne vysielanie v celkovej hodnote 5,5 miliardy libier (6,5 miliardy eur), ktoré nadobudnú platnosť práve so začiatkom sezóny 2013/14.

"Pokiaľ ide o sezónu 2012/13, príjmy klubov Premier League by mali ísť hore o približne päť percent na 2,5 miliardy libier. Rapídny rast o 600 miliónov, teda 25 percent, očakávame v ročníku 2013/14, prvom, na ktorý sa budú vzťahovať nové zmluvy o vysielaní. Celkový zárobok Premier League by mal prvý raz prekročiť hranicu troch miliárd libier," povedal Adam Bull zo športovej divízie Deloitte. Pripomenul tiež, že napriek pozitívnym číslam až polovica klubov elitnej súťaže vykazuje stratu. Preto ich vyzval na opatrnosť pri zdvíhaní platov pre hráčov, aby počítali s nákladmi na investície do štadiónov, mládeže a znižovania dlhov. 

Účastníci Premier League síce vygenerovali najvyššie príjmy v európskom meradle, ale pokiaľ ide o ziskovosť, so 190 miliónmi eur ich v sezóne 2011/12 predstihli konkurenti z nemeckej I. bundesligy. Najvyššia anglická súťaž je v rebríčku druhá s 121 miliónmi libier. Zatiaľ čo v Nemecku ide 51 percent z príjmov na platy hráčov, v Anglicku je to 70, v Taliansku dokonca 75 percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies