V prešovskej nemocnici majú štyroch pozitívne testovaných zdravotníkov

NETKY.SK • 16 Júl 2020, 08:43 • 2 min
V prešovskej nemocnici majú štyroch pozitívne testovaných zdravotníkov

PREŠOV - Štyri pozitívne testy na koronavírus zaznamenali vo Fakultnej nemocnici (FNsP) J. A. Reimana v Prešove. Ide o pracovníkov z oddelenia psychiatrie.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková, ide o zdravotníckych pracovníkov z ošetrovacej jednotky E a F, pričom toto oddelenie má šesť ošetrovacích jednotiek s celkovým počtom 171 zamestnancov.

 

Sú v karanténe

„Informácie sme bezodkladne postúpili Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Prešove, ktorý im nariadil karanténu,“ uviedla Cenková.

Ako dodala hovorkyňa nemocnice, v rámci ďalších opatrení boli identifikované aj tzv. úzke kontakty.

 

„Ide o deväť zamestnancov, ktorí boli rovnako nahlásení RÚVZ so sídlom v Prešove. Ten im následne nariadil karanténu a koordinuje ďalšie postupy,“ uviedla hovorkyňa s tým, že na oddelení stále prebieha preventívne testovanie zamestnancov a tiež pacientov.

 

„K dnešnému dňu sú všetky výsledky negatívne,“ skonštatovala Cenková.

 

img

 

Ďalšie opatrenia
V tejto súvislosti prijalo vedenie nemocnice aj ďalšie opatrenia, ktoré majú zabrániť prípadnému šíreniu nákazy.

 

„Zdravotnícky personál FNsP J. A. Reimana Prešov pri svojej práci dodržiava všetky podmienky určené usmerneniami hlavného hygienika SR – predovšetkým dôsledné používanie osobných ochranných pracovných prostriedkov, tzv. bariérovú ošetrovateľskú starostlivosť, denné monitorovanie zdravotného stavu a podobne. Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu v regióne sme okrem dodržiavania všetkých hygienicko-epidemiologických opatrení ešte minulý týždeň v našom zdravotníckom zariadení zakázali návštevy a zaviedli triáž pacientov pred jednotlivými pavilónmi nemocnice,“ doplnila Cenková. Aj preto je podľa nej zdravotná starostlivosť na oddelení psychiatrie poskytovaná v plnom rozsahu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies