V Prešove stále trvá druhý stupeň povodňovej aktivity, odstraňujú sa škody

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 13:01 • 2 min
V Prešove stále trvá druhý stupeň povodňovej aktivity, odstraňujú sa škody

PREŠOV - V meste Prešov stále trvá druhý stupeň povodňovej aktivity. Po stredajšej (6.5.) podvečernej búrke s krúpami tu už niekoľko dní odstraňujú jej následky, a to najmä na uliciach Mirka Nešpora, Bajkalská, Mukačevská, Prostějovská, Antona Prídavku a v časti Šidlovec.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Prešova Veronika Kmetóny Gazdová, na odstraňovaní škôd sa pracuje aj dnes, vzhľadom na ich rozsah potrvajú práce minimálne celý týždeň. Dnes v meste robí asi 450 aktivačných pracovníkov, 10 odsúdených a naďalej aj zmluvní partneri a záchranné zložky. Pokračuje sa v sprístupňovaní ciest a chodníkov, odstraňovaní nánosov, ktorých odvoz sa zabezpečuje prostredníctvom veľkoobjemových kontajnerov, pracuje sa na čistení rigolov a odstraňovaní nánosov z líniovej zelene. 
     

„Na Sídlisku III boli zaplavené časti ulíc, pivnice s prvotnou potrebou evakuácie, ktorá sa neskôr nepotvrdila. V niektorých častiach však, aj vzhľadom na opakované zrážky, nebolo možné počas predĺženého víkendu vyvážať bahennú nánosovú hmotu v dôsledku jej tekutého skupenstva. Mesto intenzívne vyzývalo obyvateľov na trpezlivosť a spoluprácu s mestskou políciou, ktorá koordinovala odstavovanie vozidiel, aby sa čistenie mohlo vykonávať celoplošne,“ povedala Kmetóny Gazdová.
     

Škody sa podľa nej stále priebežne monitorujú a vyčísľujú, najviac zasiahnutou je ul. Mirka Nešpora, kde sú okrem súkromných majetkov značne poškodené mestské komunikácie, asfaltové plochy a detské ihrisko. 
     

V dôsledku minulotýždňovej lokálnej prietrže mračien a návalového dažďa sa ocitlo najmä Sídlisko III v Prešove pod vodou. Ešte v stredu večer bol vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity. Mesto v spolupráci s partnermi zabezpečovalo materiálnu aj technickú pomoc, práce na odstraňovaní škôd sa realizovali po jednotlivých lokalitách, hasiči poskytli veľkokapacitné čerpadlo a odčerpávala sa voda zo zaplavených pivníc.
     

Druhý stupeň povodňovej aktivity platí od štvrtka (7.5.) a krízový štáb by mal zasadnúť aj v utorok (12.5.).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies