VIDEO V Prahe sa vykoľajil vlak a vyšiel na nástupište, traja zranení

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 10:19 • 2 min
VIDEO V Prahe sa vykoľajil vlak a vyšiel na nástupište, traja zranení

PRAHA - Masarykovo nádražie v českej metropole Praha uzavreli v dôsledku nočného vykoľajenia sa osobného vlaku. Desiatky spojov preto musia byť vypravované z iných pražských železničných staníc, napísal dnes spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Obmedzenie by podľa Českých dráh (ČD) malo trvať počas celého dopoludnia. Pri incidente sa zranili traja ľudia. Škody vyčíslili na 4,2 milióna korún.

 

Nehoda sa stala pred polnocou. Vlak smerujúci z mesta Český Brod pri zastavovaní nedobrzdil, prerazil zábranu a vyšiel na nástupište, pričom sa vykoľajili dva vozne. "Príčinu stále zisťujeme," uviedol hovorca Železničnej inšpekcie Martin Drápal.

 

Ľudia môžu na iné pražské nádražia cestovať mestskou hromadnou dopravou, keďže dopravný podnik im uzná platný lístok ČD.

 

 

 

Podľa internetovej stránky ČD má byť stanica uzavretá do 12.15 h. "Budeme to priebežne spresňovať, ale dá sa predpokladať, že v priebehu celého dopoludnia zostane Masarykovo nádražie uzavreté. Odstraňovanie nehody bude zložitejšie," uviedol pre iDNES.cz hovorca ČD Radek Joklík.

 

"Naše posádky na mieste ošetrili tri osoby. Dve utrpeli len ľahké zranenia, pomliaždeniny a povrchové tržné rany. Tretí zranený bol s úrazom dolných končatín prevezený do nemocnice," uviedla pre iDNES.cz hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jiřina Ernestová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies