V pondelok zomrel bývalý rozhodca Hriňák, príčinou možno embólia

NETKY.SK • 24 Júl 2012, 07:18 • 2 min
V pondelok zomrel bývalý rozhodca Hriňák, príčinou možno embólia

V pondelok zomrel bývalý rozhodca Hriňák, príčinou možno embólia - Futbal V pondelok v poobedňajších hodinách zomrel Vladimír Hriňák, jeden z najvýznamnejších bývalých medzinárodných slovenských rozhodcov. Informuje o tom na svojej oficiálnej stránke Slov

slovakia

left justify in out

img

V pondelok v poobedňajších hodinách zomrel Vladimír Hriňák, jeden z najvýznamnejších bývalých medzinárodných slovenských rozhodcov. Informuje o tom na svojej oficiálnej stránke Slovenský futbalový zväz (SFZ).
      Ako informuje portál sme.sk, Hriňák sa v nedeľu vrátil z dovolenky v Turecku a v pondelok sa mal sťažovať na bolesti, popoludní pred štvrtou hodinou zomrel. Príčinou mohla byť embólia.
      Vladimír Hriňák (nar. 25. februára 1964) patril medzi popredných slovenských arbitrov a rozhodcovskému remeslu sa venoval už od roku 1982. O jedenásť rokov neskôr sa stal medzinárodným rozhodcom, pričom v uplynulom desaťročí bol slovenskou "dvojkou", hneď za Ľubošom Micheľom a patril do Top50 rozhodcov UEFA. V najvyššej ligovej súťaži debutoval ešte v poslednom "federálnom" ročníku 1992/1993, v ktorom odpískal sedem zápasov a v ďalších 22 rozhodoval na čiare. V slovenskej lige pridal ako hlavný rozhodca vyše 220 zápasov.
      "Pískal" 88 zápasov v európskych pohárových súťažiach všetkých kategórií. Tým posledným, v zápase G-skupiny Európskej ligy UEFA medzi FC Villareal a Red Bull Salzburg 17. decembra 2009 ukončil svoju aktívnu kariéru. S domácimi trávnikmi sa rozlúčil 29. novembra 2009 v zápase FC Nitra - MFK Dubnica.
      Na jeho konte je aj dvadsiatka medzištátnych prípravných aj kvalifikačných zápasov a aj účinkovanie na finálovom turnaji ME do 16 rokov v roku 1994. Hriňák pôsobil aj v štruktúrach SFZ ako manažér vzdelávania a Konvencie rozhodcov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies