V poľskom Krakove sa začínajú Svetové dni mládeže

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 16:38 • 2 min
V poľskom Krakove sa začínajú Svetové dni mládeže

KRAKOV - V poľskom meste Krakov sa dnes začínajú Svetové dni mládeže (SDM), ktoré každé dva až tri roky organizuje katolícka cirkev.

slovakia

left justify in out

Na podujatí, ktoré bude trvať do nedele, sa zúčastní vyše pol milióna registrovaných pútnikov zo 187 krajín sveta. Organizátori odhadujú celkovú účasť na najmenej 1,5 milióna ľudí, informuje agentúra DPA.


Krakovský magistrát pri tejto príležitosti mobilizoval zhruba 25.000 členov bezpečnostných síl, ktorí budú dohliadať na pokojný priebeh podujatia, jedného z najväčších stretnutí mladých ľudí vo veku 16-35 rokov na svete. V meste a jeho okolí je možné vidieť hliadkujúcich policajtov s automatickými zbraňami, situáciu mapujú zo vzduchu aj vrtuľníky.


Na otváracích obradoch sa zúčastní aj krakovský arcibiskup kardinál Stanislaw Dziwisz. Pápež František odslúži omšu v stredu a prednesie aj uvítací príhovor. Svetové dni mládeže sa usporadúvajú od roku 1984. Posledné dve zhromaždenia sa uskutočnili v Riu de Janeiro (2013) a Madride (2011). Krakovské podujatie je celkovo už 15. v poradí.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies