V Pezinku bude v sobotu bubenícky festival s pestrým programom, zahrá aj kreatívny Benny Greb

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 10:01 • 2 min
V Pezinku bude v sobotu bubenícky festival s pestrým programom, zahrá aj kreatívny Benny Greb

PEZINOK – Hudobní nadšenci z občianskeho združenia P.R.D. (Pezinské rozprávkové divadlo) zakladajú vo svojom meste novú tradíciu. Festival plný bubnov pomenovali Drumfest Slovakia a jeho premiéra sa uskutoční v sobotu 20. mája.

slovakia

left justify in out

"Na festivale s bubeníkmi v hlavnej úlohe zahrá jeden z najkreatívnejších bubeníkov planéty Benny Greb z Nemecka. Po jeho tohtoročných koncertných zastávkach v Tel Avive a New Yorku zavíta aj na Slovensko. Vystúpenie tohto špičkového umelca bude vyvrcholením nového originálneho festivalu.

 

Ako by to bolo, keby na prvom ročníku s týmto názvom neúčinkoval najznámejší slovenský bubeník Martin Valihora, ktorého na pódiách možno zažiť s množstvom hudobníkov rôznych žánrov. Jeho sólo vystúpenia nie sú časté, takže sa môžeme tešiť na niečo špeciálne," sľubuje Petter Bittner z P.R.D.

 

Českú scénu zastúpi mladý talentovaný hráč na bicie nástroje a hudobný skladateľ Dali Mraz. Napriek nízkemu veku má za sebou množstvo zaujímavých účinkovaní so zahraničnými bubeníkmi a ďalších muzikantmi. Okrem uvedených troch bubnových perfomance sú pripravené workshopy. Latinskoamerické rytmy návštevníkom priblíži perkusionista pôvodom z Peru Eddy Portella. Hru na originálnom rytmicko melodickom nástroji WoodPack predvedú Boris Čellár a Michal Fedor.

 

"Počas celého dňa bude v priestoroch pezinského domu kultúry prebiehať výstava bicích nástrojov a činelov od renomovaných značiek. Pre návštevníkov sú prichystané viaceré prekvapenia," dodáva autor projektu Bittner.

 

Podľa neho festival nie je určený iba bubeníkom a svoje si na ňom nájde každý milovník rytmickej hudby. Súčasťou programu je aj špeciálna spomienka na bubenícku legendu Ďura Černého z Tublatanky, ktorý už bohužiaľ nie je medzi nami.

 

Informácie o programe sú na facebookovej stránke udalosti DRUMFEST SLOVAKIA a na internetovej stránke https://feelme.sk/drumfest-slovakia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies