V Pensylvánii obvinili tínedžera z podpory Islamského štátu

NETKY.SK • 23 December 2015, 08:32 • 2 min
V Pensylvánii obvinili tínedžera z podpory Islamského štátu

WASHINGTON - Veľká porota v americkom štáte Pensylvánia vzniesla dnes obvinenia proti tínedžerovi, ktorý je podozrivý z toho, že sa viacerým osobám pokúšal pomôcť s vycestovaním na Blízky východ, kde sa chceli pridať k extrémistickej organizácii Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie amerického ministerstva spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Americký občan Jalil Ibn Ameer Aziz (19) z mesta Harrisburg v Pensylvánii čelí obvineniam z pokusu o poskytnutie materiálnej pomoci militantnej skupine, uvádza sa vo vyhlásení ministerstva.


Podľa pensylvánskej prokuratúry Aziza zatkli vo štvrtok po tom, ako využíval najmenej 57 kont na Twitteri na podnecovanie útokov proti Američanom a šírenie islamistickej propagandy. Na týchto kontách zverejňoval aj mená príslušníkov americkej armády, ktorí by sa podľa neho mali stať terčmi útokov islamistov.


Súd by mal v stredu rozhodnúť, či bude Aziz stíhaný na slobode.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies