NHL: Kelemen odohral tretí zápas za Arizonu, Rangers s Halákom prehrali 2:3 pp

NETKY.SK • 13 Marec 2023, 11:50 • 2 min
NHL: Kelemen odohral tretí zápas za Arizonu, Rangers s Halákom prehrali 2:3 pp

NEW YORK - Slovenský hokejista Miloš Kelemen si v noci na pondelok pripísal svoj tretí štart v zámorskej NHL. Jeho Arizona zdolala Minnesotu 5:4 po predĺžení. V akcii bol aj Jaroslav Halák, jeho tím New York Rangers prehral na ľade Pittsburghu 2:3 po predĺžení. Slovenský brankár predviedol 32 úspešných zákrokov.

slovakia

left justify in out

Kelemena povolali Coyotes z farmy do prvého tímu tesne pred stretnutím s Wild. Nastúpil prvýkrát od 4. marca, tréner ho zaradil na krídlo štvrtej formácie. Odohral vyše 6 minút a v 2. tretine si odsedel menší trest za držanie. Prezentoval sa aj mínusových bodom a jednou zblokovanou strelou. Aj po svojom treťom zápase v profilige naďalej čaká na prvý kanadský bod.

 

Halák dostal v bránke Rangers príležitosť prvýkrát od 3. marca a zaznamenal štvrtú prehru za sebou. Proti Pittsburghu mal 91,4-percentnú úspešnosť zákrokov. Smerovalo na neho 35 striel, z ktorých zneškodnil 32. Rangers dvakrát stiahli najtesnejšie manko, o víťazstve "tučniakov" napokon rozhodol v presilovke Kris Letang.

 

img

 

Halákov krajan Tomáš Tatar nastúpil opäť v prvej formácii New Jersey a proti Caroline odohral vyše 13 minút. Počas nich sa prezentoval jednou strelou. Devils zvíťazili 3:0 najmä zásluhou troch bodov Jacka Hughesa (1+2) a brankára Víteka Vaněčeka, ktorý zneškodnil všetkých 32 striel hostí. Devils zvíťazili v treťom zápase za sebou a v tabuľke Východnej konferencie sa bodovo dotiahli práve na priebežne druhú Carolinu. Slovenský obranca Erik Černák odohral proti Winnipegu 19 minút, pri domácej prehre 2:3 nebodoval. Jets zdolali Tampu Bay aj v druhom vzájomnom zápase v prebiehajúcej sezóne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies