Hlavný tréner Spartaku Trnava M. Gašparík predĺžil zmluvu o ďalšie dva roky

NETKY.SK • 27 Január 2024, 13:25 • 2 min
Hlavný tréner Spartaku Trnava M. Gašparík predĺžil zmluvu o ďalšie dva roky

TRNAVA - Spartak Trnava a hlavný tréner Michal Gašparík sa dohodli na predĺžení kontraktu o dva roky, do konca sezóny 2025/26. Už teraz je najdlhšie kontinuálne slúžiaci tréner v ére samostatnosti a ak vydrží do konca kontraktu, tak po päť a pol rokoch by bol najdlhšie fungujúcim hlavným trénerom v Spartaku v jeho histórii, čím by prekonal aj legendárneho Antona Malatinského z rokov 1971 – 1976.

slovakia

left justify in out

Michal Gašparík prišiel k mužstvu v zimnej prestávke pred tromi rokmi, keď nahradil Norberta Hrnčára. Spartak bol v neúplnej tabuľke na 6. mieste a sezónu zakončil na celkovo tretej priečke. Toto umiestnenie sa Gašparíkovi podarilo zopakovať aj v nasledujúcich dvoch sezónach, no dokázal k tomu so svojím mužstvom pridať aj triumfy v Slovnaft cupe. V oboch prípadoch Spartak vo finále zdolal bratislavský Slovan.

 

Tri razy sa spartakovci vedení Michalom Gašparíkom predstavili v Európskej konferenčnej lige. Pri prvých dvoch pokusoch stroskotali v 3. predkole, no v aktuálnej sezóne sa prebojovali až do skupinovej fázy, čo je druhým najväčším úspechom klubu v ére samostatnosti.

V aktuálnej sezóne je Spartak znova na treťom mieste s minimálnou stratou dvoch bodov na druhú Žilinu a siedmich na vedúci Slovan. Spartak má stále šancu aj na obhajobu prvenstva v Slovenskom pohári, kde ho v štvrťfinále čakajú Košice.

 

„Je to výborný pocit, lebo som tu doma, dostal som ďalšiu dôveru a môžem predĺžiť kontrakt. Budem súčasťou tohto klubu a verím, že sa nám bude aj naďalej dariť a že zažijeme čo najviac pozitívnych chvíľ,“ povedal po podpise zmluvy Michal Gašparík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: FC Spartak Trnava, Foto: FC Spartak Trnava
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies