V Paríži sa stretnú ministri EÚ a USA

NETKY.SK • 9 Január 2015, 19:04 • 2 min
V Paríži sa stretnú ministri EÚ a USA

PARÍŽ - Na pozvanie francúzskej vlády sa v nedeľu v Paríži mimoriadne stretnú ministri vnútra vybraných členských krajín EÚ s dvoma členmi americkej vlády a dvoma predstaviteľmi Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Stane sa tak v reakcii na stredajší útok na parížsku redakciu týždenníka Charlie Hebdo a v záujme prijatia potrebných opatrení. Šéf francúzskeho rezortu vnútra Bernard Cazeneuve vo štvrtok potvrdil pozvanie ministrov "tých krajín, ktorých terorizmus najviac zasahuje".

 

Prítomní budú aj Dimítris Avramópoulos, eurokomisár pre migráciu, vnútorné veci a občianstvo a koordinátor EÚ pre boj s terorizmom Gilles de Kerchove. Doplnia ich minister spravodlivosti USA Eric Holder a minister vnútornej bezpečnosti USA Jeh Johnson. Podľa Cazeneuveho slov by si všetky strany mali vymeniť pohľady na všeobecné hrozby terorizmu, ktoré môžu byť vyriešené iba spoločným postupom EÚ. V pondelok by o veci mali mimoriadne rokovať aj poslanci Európskeho parlamentu v Štrasburgu, podotýka portál EurActiv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies