V Pakistane uniesli stovku dedinčanov

NETKY.SK • 13 Apríl 2014, 08:48 • 2 min
V Pakistane uniesli stovku dedinčanov

PEŠAVÁR - Pri sobotnom útoku ozbrojencov na zhromaždenie v dedine v severozápadnom Pakistane došlo k únosu približne 100 mužov.

slovakia

left justify in out

Podľa pakistanskej vlády stojí za únosom hnutie Taliban a má byť odvetou za podporu dedinčanov súčasnej vláde, informovala agentúra Reuters.
      

Podľa informácii, ktoré agentúre poskytli traja miestni pakistanskí úradníci, došlo k únosu v odľahlej pakistanskej kmeňovej oblasti Orakzaí a v oblasti Khyber na hraniciach s Afganistanom. Z asi sto unesených mužov ozbrojenci neskôr prepustili 40.
      

"Pakistanská vláda nemá v týchto kmeňových oblastiach kontrolu. Od miestnych ľudí sme počuli, že kmeňoví starešinovia už poslali svojich vyslancov vyjednať s Talibanom bezpodmienečné prepustenie unesených dedinčanov," povedal jeden z miestnych úradníkov.
      

Útok Talibanu prišiel v čase mierových rokovaní, ktoré hnutie vedie s pakistanskou vládou. V súčasnosti sa v hnutí vedú spory či obnoviť oficiálne prímerie s vládou, ktoré trvalo od 1. marca do 10. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies