V onkologickom ústave bola razia, niekoľkých ľudí zatkli pre obchody s liekmi

NETKY.SK • 15 December 2015, 17:21 • 2 min
V onkologickom ústave bola razia, niekoľkých ľudí zatkli pre obchody s liekmi

BRATISLAVA - V Národnom onkologickom ústave (NOÚ) v Bratislave urobili policajti raziu, zatkli niekoľko ľudí pre obchodovanie s liekmi do zahraničia.

slovakia

left justify in out

Policajnú raziu v Národnom onkologickom ústave (NOÚ) v Bratislave inicioval samotný ústav. Informovala o tom televízia Markíza vo svojom večernom spravodajstve. Potvrdil jej to riaditeľ NOÚ Jozef Dolinský.

 

Raziu zorganizovala polícia do dvoch až troch týždňov od podnetu. Zadržala sedem osôb, tie majú byť podľa televízie už aj obvinené. K prípadu sa nateraz policajti bližšie vyjadrovať nechceli. Viac informácií k prípadu poskytne NOÚ v stredu (16.12.) ráno na mimoriadnom brífingu.

 

O policajnej razii v ústave pre obchodovanie s liekmi do zahraničia dnes ako prvý informoval Denník N. Pracovníci ústavu mali podľa denníka "obchodovať s chemoterapiou". Skúma sa, akým spôsobom ku krádeži došlo, či pracovníci lieky riedili, alebo či ich predávali celé bez toho, aby upravili ich obsah.

 

Problémy s predajom liekov do zahraničia sa riešia na Slovensku dlhodobo, upozornil denník. Ceny našich liekov patria v Európskej únii medzi najlacnejšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies