V okolí Kodane sa našli časti meteoritu

NETKY.SK • 9 Február 2016, 07:23 • 2 min
V okolí Kodane sa našli časti meteoritu

KODAŇ - Pred rodinný dom v Ejby v okolí dánskeho hlavného mesta Kodaň dopadla počas uplynulého víkendu časť meteoritu, ktorá mala veľkosť golfovej loptičky. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na Johana Uldalla Fynba z kodanskej univerzity.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov bolo na ostrove Seeland, na ktorom leží aj Kodaň, počuť zvuk známy ako sprievodný znak búrok. Ako uviedla tlačová agentúra Ritzau, v pondelok objavili ďalšie menšie časti meteoritu, a to na parkovisku v obci Herlev na severozápadnom okraji Kodane. Ich celková hmotnosť dosahuje 500 gramov.

 

Ľudia sledovali v sobotu v nočných hodinách dokonca až na severe Nemecka na oblohe celý rad pozoruhodných svetelných javov. Očití svedkovia o tom informovali prostredníctvom sociálnych sietí predovšetkým z okolia Rostocka.

Niektorí z očitých svedkov vyjadrili predpoklad, že časti meteoritu mohli dopadnúť aj na územie nemeckej spolkovej krajiny Mecklenbursko-Predpomoransko alebo do vôd Baltského mora.

 

K podobnej udalosti došlo na severovýchode Nemecka takmer presne pred siedmimi rokmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies