V oboch súťažiach na mýtny systém zvíťazila CzechToll

NETKY.SK • 10 August 2023, 08:24 • 2 min
V oboch súťažiach na mýtny systém zvíťazila CzechToll

Bratislava-V Národnej diaľničnej spoločnosti vybrali z kandidátov nového dodávateľa

slovakia

left justify in out

Mýtny systém na Slovensku trápil najmä členov Únie autodopravcov Slovenska. Množstvo problémov, ktoré vytiahli autodopravcov do štrajkov, malo priniesť optimálne riešenie. Počas uplynulých rokov sa súťaž o najvhodnejšieho dodávateľa mýtnych služieb opakovali. Všetky neveľmi úspešne. Autodopravcovia nešetrili kritikou a pokračovali v protestoch.

 

Kandidáti sa pred časom mohli prihlasovať do dvoch verejných súťaží-Elektronický mýtny systém a Mýtne služby, ktoré vyhlásili v Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Dnes už je známy nový dodávateľ, ktorého kompetentní z NDS vybrali vo verejnom obstarávaní ako najvhodnejšieho kandidáta. Víťazom oboch súťaží sa stala spoločnosť Czech Toll. Ide o spoločnosť, ktorej kolegom je slovenská spoločnosť SkyToll. Práve táto firma mala donedávna mýtne služby na Slovensku v kompetencii.

 

Česká spoločnosť  CzechToll predložila najvýhodnejšie ponuky v dvoch súťažiach na obstaranie nového elektronického mýtneho systému a mýtnych služieb. V stredu o tom informovala Národná diaľničná spoločnosť (NDS), ktorá opakovane vyhodnotila ponuky uchádzačov. V prvej súťaži Elektronický mýtny systém išlo o vybudovanie elektronického mýtneho systému formou komplexnej dodávky na kľúč do vlastníctva štátu. "Úlohou tohto systému bude riadiť budúce nové mýto na Slovensku, taktiež poskytovanie služieb technickej podpory elektronického mýtneho systému," priblížili z NDS.

Predpokladaná hodnota zákazky bola 41,8 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Do verejnej súťaže boli predložené tri ponuky a ako najvýhodnejšia bola vyhodnotená ponuka od spoločnosti CzechToll v hodnote 13,7 milióna eur bez DPH.

 

V druhej súťaži Mýtne služby ide o dodanie palubných OBU jednotiek, ich logistiku a distribúciu pre dopravcov, služby platobnej infraštruktúry, zabezpečenie zákazníckych miest. Predpokladaná hodnota zákazky bola 49,9 milióna eur bez DPH, pričom do verejnej súťaže boli predložené dve ponuky. Ako najvýhodnejšia bola opäť vyhodnotená ponuka od spoločnosti CzechToll v hodnote 28,7 milióna eur bez DPH. V NDS museli súťaž znovu vyhodnotiť na základe rozhodnutia Úradu pre verejné obstarávanie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies